Dykvecka i Portugal, Algarve – Ocean Revival Project

Oceanic Tech i samarbete med Scuba Travel Scandinavia presenterar:

Algarve,Portugal – en vecka med underbar dykning vid portugals kust

20 – 27 maj 2017

Barlavento regionen i Algarve är känt för sina fantastiska sandstränder, vackra kustklippor och lugna vatten. Det är en dykdestination som erbjuder varierande dykning under en stor del av året.

Vattnet erbjuder en rik flora och fauna som ger stora möjligheter till spännande observationer och fotografering. På sommaren varierar vattentemperaturen mellan 18 och 22 grader och här är en svag till måttlig ström.  Även under vår och höst är dykningen bra. Mestadels sol och bra väder garanterar ett skönt klimat under besöket.

Dykdjupen varierar mellan 10 till 40 meter och dykningen passar de flesta dykarna. Det finns också områden för den tekniska dykaren med djup ner till 60 meter. Dykmålen innefattar arkeologiska vrak samt vrak från både första och andra världskriget. Naturdykningens topografi innefattar en variation av rev och väggdyk. När det gäller vrak skapades under 2012 Ocean Revival Underwater Park som är öppen för alla dykare. Denna ”vrakpark” har gjort detta dykområde ännu mer unikt.

Regionen har bra flygförbindelser och kommunikationer som gör det enkelt för resenärer. Det finns ett bra utbud av olika matattraktioner och du finner en intressant kultur och historia tillsammans med vacker natur. Här erbjuds också en variation av boende som passar alla smaker. Med en modern och säker infrastruktur och sitt stora utbud förutom dykning välkomnar det de flesta turister. Portimao med omgivning är en utmärkt destination för familjesemester.

Ocean Revival Park:

Upplevelsen av att dyka i en unik undervattenspark

Detta är ett projekt som utvecklats ur en passion, med entusiasm och ett totalt engagemang. Ocean Revival ”vrakpark” har skapats genom att fyra olika skepp från portugisiska flottan har sänkts i samma område.

Här triggas den naturliga lusten av att upptäcka och utforska. Det skapas på ett hållbart sätt idealiska möjligheter för att utveckla en biologisk mångfald. Det ges också utmärkta möjligheter till marinbiologiska studier.

Parken är unik i sitt slag och i världen då den består av skepp från samma flotta. Det är fyra skepp som sänkts utanför Portimao efter att de slutat tjäna Portugals flotta. Skeppen är Oliveira e Carmo en korvett som är 85 meter lång, en 45
meter lång patrullbåt som heter Zambeze, Almeida Carvalho en korvett för forskning och är 65 meter. Juvelen i kronan är Hermenegildo Capelo, en fregatt på över 100 meters längd.

Skeppen är sänkta i ett område fritt från fartygstrafik och på djup mellan 16 och 30 meter. Varje skepp är försett med förankringsbojar för dykbåtarna som gör dykningen på skeppen lättillgänglig. Dykningen passar alla nivåer, men en AOWD certifiering eller motsvarande och några tiotal dyk loggade ger mer glädje och tillgänglighet till alla djupen. Det ges också möjlighet till teknisk dykning och specialområden som vrakdykning med penetrering, fotografering och filmning mm

Området med Atlanten som påverkas av flera havsströmmar och det skapar ett varierat maritimt liv. Bottnarna är vackert färgade av olika anemoner, svampar, koraller och alger som hela tiden gör dykningen lockande. Här finner du också ett bra fiskliv och över 150 arter av naken- och havssnäckor har dokumenterats och kan ses utmed hela kusten.

Den endemiska nakensnäckan Algarvia alba som bara setts ett fåtal gånger och det finns inget känt fotografi på en levande individ. Den lokala dykoperatören har utlovat ett fint pris till den som först kan presentera ett foto på denna art, levande i sin miljö.

De dykare som fascineras av alla dessa naken- och havssnäckor med sina olika färger och former kan lära mer och läsa, den lokalt framtagna och publicera

de guiden ”Algarve Sea Slug”. I denna finns foton och beskrivningar som en god hjälp för identifikationen.

Subnauta drivs av personer med ett dedikerat intresse för den lokala dykningen. Man startade och drev Ocean Revival projektet, från början till slut. De har också utvecklat en lokal dykguide ”Algarve Diving Guide” med en dokumentation av de 50 mest vanliga dykplatserna i regionen. På centret erbjuds en hög servicenivå och utrustningen är av modernaste snitt och väl underhållen.  Vid alla aktiviteter betonas vikten av miljöhänsyn för flora, fauna och kulturarvet.
Läs mer om Ocean Revival Project här

Dykcentret är stort 700m2 och centralt beläget. Alla lokaler, fyllningsanläggningar etc. är fullt uppdaterade, fräscha och moderna. Det finns rum för skölj och tork, lokaler för ombyte med dam- och herravdelning. Här finns butiksyta, klass- samt presentationsrum och en 3 meter djup dyktank för att prova utrustning och till utbildning.

 

Båtarna är designade för dykning, utrustade med dubbla motorer och senaste navigationsutrustningen. Man tar max 12 dykare på varje båt för bekvämlighet och säkerhet. De tre ribbåtarna som används för de dagliga turerna mäter 7, 10 och 12 meter. Det finns också en liveaboard som kan gå både över en natt och upp till en vecka.

Hotellet är också centralt beläget med bara 2 minuters gångväg till den härliga stranden. Det erbjuds en uppvärmd pool, spa och ett gym, på kvällarna är det underhållning med exempelvis levande musik och dans. Alla rum har luftkonditionering, satellit TV och minibar. På hotellet finns också en restaurang och poolbar.

 

Inom några minuters promenad finner man ett utbud av restauranger och barer. Det finns närhet till ett flertal golfbanor, andra aktiviteter i området är olika vattensporter, båtturer och delfinskådning.

Datum: 20 – 27 maj 2017

 

Inkluderat i priset:

  •       Flyg från Stockholm/Oslo – Faro  t/r
  •       Transfers t/r
  •       7 nätter med del i dubbelrum på hotell Jupiter inklusive frukost
  •       5 dagars dykning med 2 dyk om dagen
  •       Lån av komplett dykutrustning med semi/våtdräkt och nitrox ingår
  •       Tur till Quinta Dos Vales vingård samt Ocean Revival utställning, inklusive transfer

 

Ej inkluderat i priset:

  •       Aktiviteter och måltider utöver ovan
  •       Dricks till personalen

Pris per dykare: 13 675 SEK

Pris per icke dykare: 10 295 SEK

På vilka sätt kan jag betala min resa?

·       Via bankgiro eller kontoöverföring.

·       VISA, Mastercard och Eurocard (vi behöver en fullmakt för att kunna genomföra betalningen)

Hur mycket skall jag betala och när?

När du har bekräftat en bokning med Scuba Travel så kommer du att få en bokningsbekräftelse inom en till två arbetsdagar. För att kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en deposition på 2 000 SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. Resterande belopp skall betalas enligt informationen i bokningsbekräftelsen.

Varför välja Scuba Travel?

• ”Kvalitetsprodukter – överkomliga priser” – Efter många år i dykindustrin så har vi knutit kontakter världen över. På grund av detta kan vi med hjälp av ledande partners inom industrin erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter till överkomliga priser.

• Vi kan dykning – All vår personal är erfarna dykare och har dykt på flera olika destinationer världen över. Tillsammans så har vi besökt över 70 länder och fem av oss är även dykinstruktörer. Vid sidan av vår sälj- och kontorspersonal så har vi ett stort nätverk av Scuba Travel ambassadörer som är specialister inom flera olika områden såsom UV-fotografering, teknisk dykning, marinbiologi etc. Dessa ambassadörer utgörs bl.a. av Anders Salesjö, Ingvar Eliasson, Jonna Bergström, Tomas Jansson, Hans Örnhagen och Micke Bergström.

• Personlig service – Eftersom vi är välbemannade gör det att vi kan erbjuda utmärkt kundsupport. Då Egypten är en av våra mest populära destinationer så har vi även en egyptisk personal anställd i Hurghada som möter upp våra gäster och som även hjälper till med transfer, kundsupport m.m.

• Vitt utbud av destinationer – Från Galapagos och Mexiko i väst till Mikronesien och Fiji i öst. Scuba Travel erbjuder semesterpaket som är anpassade till alla slags smaker och budgetar.

• Sponsrar projekt – Genom åren så har vi stöttat organisationer som arbetar för att bevara djurlivet (t.ex. Havslädersköldpaddan). Likaså har vi även i flera fall valt att använda oss av operatörer och tjänster där de ekonomiska tillgångarna stannar inom det lokala samhället, t.ex. våra kustbaserade äventyrspaket i Ecuador.

• Utmärkt soliditet – Vårt företag har ett AA betyg vilket betyder hög kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem som bygger på ca 2400 besluts parametrar.

  

Oceanic Tech AB
Vandisplan 6-8
info@oceanictech.se
08-54548324

Comments are closed.