PADI Divemaster

Vill du jobba med dykning?

Vill du ha hela världen som arbetsfält?

Vill du ha en mystisk, spännande och fantastisk värld som arbetsplats?

Svarar du ja på dessa frågor så är vår dykledarutbildning något för dig!

Dykning innebär att anta nya utmaningar. Det är en av de få aktiviteter som ger adrenalin och intensitet på samma gång som stillhet och lugn. Du kan exempelvis anta utmaningar som kräver utbildning, planering och målmedvetenhet.PADI:s Divemaster kurs ger dig förutom många nya utmaningar även ett helt nytt jobb. Du blir medlem i PADI och kan nu börja arbeta rent professionellt med dykning och söka jobb som Divemaster över hela världen.

Under Divemaster kursen kommer du att finslipa dina dykfärdigheter till demonstrationskvalité, skaffa en djupare förståelse för dykteori, lära dig organisera och genomföra dykaktiviteter, och lära dig hur man assisterar vid dykutbildning.Du blir även behörig att självständigt hålla snorkelkurser och fungera som dykguide.

Utbildningen är uppdelad i tre huvuddelar:

Teori – Vi fördjupar dig i ämnen som fysik, dykmedicin, dekompressionsteorier, ledarskap och mycket mera. Du kommer att skriva två teoretiska prov som innehåller alla ämnen.

Färdighetsutveckling – Vi utvecklar dina dykfärdigheter till toppnivå för att du skall vara redo att anta de utmaningar som du kommer att ställas inför.

Arbetspraktik – Erfarenhet är av stor vikt under din utbildning. Det innebär att du kommer att vara med mycket och praktisera under verkliga dykutbildningar, resor och annat som förknippas med dykindustrin. Allt för att göra dig redo att arbeta som professionell dykare.

Efter din utbildning

Efter din utbildning hjälper vi dig gärna att finna arbete som divemaster om du vill. Många av de som gått sin dykledarutbildning hos oss finner du idag som fulltidsarbetande instruktörer här på Dykmagasinet Karlstad eller någon annanstans i världen.

Vad ingår i kursen?

Utbildningen kostar 4 995kr inklusive försäkring, diplom och alla luftfyllningar, dock exklusive litteratur.

När startar utbildningen?

Under 2016 har vi en planerad kursstart sensommaren.
Vi har också möjlighet att starta utbildningen vid förfrågan.